ABD hükümeti Facebook’un Kripto Para projesinden endişeli

Facebook Inc.’un para transferinden ticarete kadar bir çok alanda kullanılabilecek yeni bir kripto para ünitesi çıkarma planı ABDde yasa yapıcılar tarafından reaksiyonla karşılandı.

Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Kurulu Lideri, Maxine Waters şirketi Kongre ve regülatörler bu projeyi inceleyene dek durdurmaları konusunda uyardı. Öteki yasa yapıcılar isminin Libra olacağı belirtilen dijital paranın uygun bir idare yapısı olup olmayacağının sorgulanması ve dinlenmesini istedi.

ABD hükümeti Facebook’un Kripto Para projesinden endişeli

Bloomberg’in haberine nazaran Araştırma, Washington tarafından aslında halihazırda kuşkuyla yaklaşılan Facebook üzere dev bir şirketin kripto paralar üzere tartışmalı bir sanayiye geçisişindeki riskleri gösterdi.

Haberde, “Kullanıcıların datalarını müdafaa konusundaki aldığı darbeden hala sendeleyen silikon vadisi gücü artık de regülasyondan uzak ve nezaret konusunda direnç gösteren alanına giriş yapıyor” denildi.

Californialı Demokrat Maxine Waters yaptığı açıklamada, “ Milyarlarca insanın bilgilerine sahip olan Facebook tekraren kullanıcı bilgilerini korumak ve dikkatli kullanımı konusunda ihmalkar davrandı. Kripto para oluşturma konusundaki planını duyurmasıyla, Facebook hala denetimsiz yayılımına ve kullanıcılarının hayatlarına uzanmaya devam ediyor” dedi.

Finansal Hizmetler Panelinde Cumhuriyetçi kanadın temsilcisi Patrick McHenry, Demokrat Waters’ın bir duruşma yapmasını istedi. McHenry, Kongre’nin bu projenin söylentilerin ve spekülasyonların ötesine geçmesi ve global finansal sistem üzerindeki görülmemiş potansiyel tesirini kıymetlendirmek için oturum sağlanması gerektiğini söyledi.

Milletvekillerinin dijital para üniteleri hakkında sahip oldukları başka telaşlar ortasında tüketicilerin dijital paraların çalınması riski ve kara para aklama potansiyeli de bulunuyor.

The Wall Street Journal’da geçen hafta yer alan haberde Facebook’un Haziran ayı içinde kendi kripto para ünitesini piyasaya sürmeye hazırlandığı, ortalarında Visa, Mastercard, Uber ve PayPal’in bulunduğu birçok şirketin takviyesini aldığı belirtilmişti. Mevzuyla ilgili haberlerde ayrıyeten, kelam konusu kripto para ünitesinin Libra ismiyle piyasaya sürüleceği ve idaresinden toplumsal medya şirketinin değil, şirketlerin oluşturduğu konsorsiyumun sorumlu olacağı ileri sürülmüştü. Facebook’tan Salı günü yapılan açıklamaya nazaran, kripto para ünitesi Libra ve dijital cüzdan Calibra 2020 yılında piyasaya sürülecek ve Calibra, Messenger ve Whatsapp’ta bağımsız bir uygulama olacağı belirtildi

Başa dön tuşu