Google tablet üretimini sonlandırıyor!

İnternet servisleriyle yıllardır milyonlarca kullanıcıya ulaşan Google, birebir vakitte donanım tarafında da varlığını sürdürüyor. Google Pixel serisi telefonları başta olmak üzere akıllı hoparlör ve tablet üzere aygıtların üretimini de üstlenen şirket, tablet üretimini sona erdirdiğini duyurdu.

Google tablet üretimini sonlandırıyor!

Google’ın bu kararı almasındaki en değerli sebeplerin başında tablet pazarındaki satış ve kullanım oranlarının düşük olması geliyor. Google, son olarak geçen yıl kendi geliştirdiği işletim sistemi olan Chrome OS’u kullanan Pixel Slate’i kullanıcılara sunmuştu.

Sonrasında tablet ve dizüstü bilgisayar kısımlarında küçülmeye giden şirket, bu defa tablet üretimini büsbütün sonlandırmış oldu. Buna ek olarak Amerikan basın meslek birliği News Media Alliance’nin araştırmasına nazaran, Google, sayfa trafiğini ve gelirlerini artırma maksadıyla haberleri ağır olarak kullanıyor.

Şirket geçen yıl haber kuruluşlarının ürettiği içerikler aracılığıyla 4.7 milyar dolar gelir sağladı. Google’ye karşılık tüm Amerikan haber sanayisi ise dijital reklamlardan 5.1 milyar dolar gelir elde etti. 

Araştırmaya nazaran, Google’da yapılan trend aramaların yüzde 40’ı haber içerikleriyle ilgili aramalardan oluşuyor. Bunun yanı sıra Google’nin varlıkları 2009 ile 2018 yılları ortasında her yıl ortalama yüzde 22 artarken, şirketin Google Haberler servisine erişim sağlayan tekil kullanıcı sayısı yılda yüzde 23 artış gösterdi.

Haber servisine erişim sağlayan kullanıcı sayısındaki artışın, şirketin varlıklarının büyüme oranından fazla olması, haber içeriklerinin Google için taşıdığı kıymeti ortaya koyuyor. Google’dan bahisle ilgili yapılan açıklamada, yapılan araştırmanın hesaplamalarının yanlış olduğunu ve haber aramalarının büyük çoğunluğunda reklam gösterimi yapmadıklarını belirtildi.

Başa dön tuşu