Twitter aşı tersi bildirilere tedbir alıyor

Sosyal medya platformları aşı ile ilgili yanlış bilgilerin paylaşılmaması için uğraş ediyor. Husus ile ilgili çaba eden toplumsal medya platformlarına dahil olan Twitter, aşı ile ilgili arama yapan kullanıcılarını ‘güvenilir sıhhat kaynaklarına’’ yönlendireceğini açıkladı.

Twitter aşı zıddı bildirilere tedbir alıyor

Bir müddettir aşı ile ilgili yanlışsız olmaya paylaşımların toplumsal medya üzerinde yayılması üzerine hakerete geçen toplumsal medya platformları bahis ile ilgili çalışmalar başlatmıştı. Bu harekete dahil olan Twitter, platform dahilinde aşıyla ilgili arama yapan kullanıcılarını ‘güvenilir sıhhat kaynaklarına’’ yönlendireceğini açıkladı. Şirketin İtimat ve Emniyet kısmının lider vekili Del Harvey yazdığı bir blog gönderisinde “Twitter grubu olarak hastalıkları önlemede aşıların kıymetini anlıyoruz ve Twitter’ın halk sıhhatiyle ilgili kıymetli bilgileri yaymakta oynadığı rolün farkındayız. İnsanların kendi sıhhatlerini ilgilendiren hususlarda muteber bilgiye erişmelerine yardım etmenin kıymetli olduğunu düşünüyoruz,’’ açıklamasında bulundu.

Bir müddettir aşıyla ilgili komplo teorileri ve yanlış bilgilerin yayılması üzerine Facebook üzere toplumsal medya platformları, bu yanlış bilgilerin yayılmasını engellemedikleri sebebi ile kamuoyu tarafından eleştiriliyordu. Twitter’ın bu kararında da kamuoyu baskısının kıymetli yeri olduğu düşünülüyor. Bu değişiklikle birlikte artık Twitter aşıyla ilgili arama yapan kullanıcılarının önüne, arama sonucu olarak ‘’Gerçekleri bilelim’’ temalı bir bildiri getirecek. ABD’de bu bilgiler Sıhhat Bakanlığınca yönetilen vaccines.gov kaynağından gelecek. Öteki ülkeler de bulundukları bölgeden uygun kaynakları bulmakla yükümlü olacaklar. Böylece husus ile ilgili kusurlu bilgilerin yayılmasının önlenmesi amaçlanıyor.

Instagram da hashtag’leri engelliyor

İnstagram aşı ile ilgili uydurma bilgi veren hashtag’leri engelliyordu. Twitter ise Instagram’dan farklı olarak rastgele bir arama sonucuna ulaşmayı engellemekle kalmayacak, tıpkı vakitte gerçek bilgiye de yönlendirme yapacak.

Twitter’ın bu yeni uygulaması ABD, , Endonezya, Singapur, Brezilya, Güney Kore, Büyük Britanya, Kanada, Japonya ve İngilizce konuşulan Latin Amerika ülkelerinde kullanılabilecek.

Başa dön tuşu