Netflix, Türk Yapımlarının Dünyadaki Etkisini Gösteren Araştırma Sonucunu Paylaştı

Netflix Türk üretimleri yalnızca ülkemizde değil, birebir vakitte dünyada da çok fazla ilgi görüyor. Netflix, Türkiye üretimlerinin dünyadaki tesirlerini gösteren bir araştırma sonucu paylaştı. Türkiye üretimlerinin, Türkiye’ye olan ilgiyi arttırdığı görüldü.

Netflix’te Türkiye üretimleri her geçen gün artmakla birlikte, Türk imallerine olan ilgi de bir o arttıyor. Netflix, Türk üretimlerinin milletlerarası alandaki somut yansımalarını bizlerle paylaştı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Kültürel Yakınlık Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Yapılan araştırmada Türkiye üretimlerinin, ülkemize olan ilgiyi büyük ölçüde arttırdığı tespit edildi.

Netflix Kültürel Yakınlık Araştırması Sonuçları Açıklandı

  • Türk dizileri ve sinemaları izleyen bireylerin Türkiye’yi turist olarak ziyaret etme isteğinin, izlemeyenlere nazaran 2,6 oranında arttığı belirtildi.
  • Netflix’teki Türk üretimlerini izleyen bireylerin, Türkçe’yi izlemeyenlere nazaran 4,6 kat daha fazla olduğu belirtildi.
  • Türkçe’ye olan ilginin en fazla arttığı ülke ABD.
  • Türk üretimlerini izleyenlerin, izlemeyenlere nazaran Türk mutfağına olan ilgisinin yüzde 29 daha fazla olduğu belirtildi.
  • Türk üretimlerini izleyen bireylerin, izlemeyenlere nazaran Türk insanı ile iş yapma ve bağlantıya geçme oranı yüzde 27 daha fazla olduğu belritildi.
  • Türk imali izleyen bireylerin Türk direktörlerine ilgisi 4,6 artarken, oyuncular ilgileri ise 4,9 kat arttığı belirtildi. Bununla birlikte Türk oyuncuları toplumsal medyadan takip etme isteği ise 5,2 kat arttı.
  • Türk mutfağına ilgi yüzde 29 daha arttı.
  • Türk tarihine ilgi yüzde 27 arttı.

Netflix Türkiye üretimleri çok revaçta

Son vakitlerde Netflix’te yer alan Türk üretimleri epeyce tanınan bir hale geldi. Tanınan olan üretimlerin başında Zeytin Ağacı ve Yakamoz S-245 yer alıyor. İki üretim sırasıyla 45 ve 35 ülkede “Top 10” listesine girmeyi başardı. “Sen Yaşamaya Bak” sineması ise 76 ülkede “Top 10” listesinde yer aldı. Yapılan araştırmaya ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Brezilya, İspanya, Şili ve Suudi Arabistan katıldı.

Kaynak: İndir

Başa dön tuşu