1 Nisan günü, Paris’te bulunan Eyfel Kulesi’nin yakınına 32 metrelik orijinaline çok benzeyen bir kule yerleştirildi. “Yavru Eyfel Kulesi” olarak nitelendirilen bu yapı, hem sosyal medyadan hem de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
1889 yılında açılan ve Paris’te bulunan Eyfel Kulesi, şüphesiz dünyanın en ünlü yapılarından biri. Fransa’nın simgesi olarak bildiğimiz 330 metrelik bu demir kule, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.
Dev kule, şimdi ise oldukça ilginç bir nedenden dolayı gündeme geldi. Yakın zamanda yapıyı ziyaret eden insanlar, yakınında “yavru” bir Eyfel Kulesi’yle karşılaştı.
Minyatür Eyfel Kulesi “Eiffela”, orijinalinin onda biri boyutunda
Asıl kulenin yakınında bulunan ikinci kule, 1 Nisan şakası olarak Champ de Mars’a yerleştirildi. Sosyal medyada dolaşan fotoğraflar ise kulenin aynı boyutlardaymış gibi gözükmesini sağladı. Hatta Paris şehrinin resmi Twitter hesabından da her iki kulenin benzer boyuttaymış gibi gözüktüğü bir fotoğraf 1 Nisan günü paylaşıldı ve insanların şaşırmasına yol açtı. Tabii ki bunun sebebi, fotoğrafların çekilme açısıydı.
“Yavru Eyfel Kulesi” olarak adlandırılan; ancak asıl ismi Eiffela olan bu kule, aslında orijinalinin onda biri kadar; yani 32 metre uzunluğunda. 3900 büyük parça ve 9000 küçük metal parçadan yapılan yapının ağırlığı ise 23 ton. Eiffela’nın arkasında Fransız sanatçı Philippe Maindron’un olduğunu ve 1 Nisan günü sabaha karşı 05:25 sularında bölgeye yerleştirildiğini de ekleyelim.
Maindron, “Eyfel Kulesi’nin bir bebeği olsa nasıl olurdu?” sorusuyla yola çıktığını söylüyor. Öte yandan baktığınız açıya göre boyutları farklı anlaşabilen bu kuleyi yapmaktaki amacının, şu zor günlerde insanlarda bir hafiflik ve sükunet anı yaratmak olduğunu ekliyor.
The Parisian gazetesinin aktardığına göre bu minyatür Eyfel Kulesi, 10 Nisan tarihine kadar bölgede sergilenmeye devam edecek.
Eyfel, Pisa Gibi Dünyaca Ünlü Yapıları Ülkemizdeki Şehirlere Yerleştirdik: İşte Ortaya Çıkan İlginç Manzaralar…
Kaynak :
https://www.ndtv.com/feature/there-are-two-eiffel-towers-in-paris-right-now-heres-why-3915397