Teknoloji dünyasının başkan isimlerinden Elon Musk, Geçtiğimiz yıl Twitter’ı satın almıştı. Twitter’ı satın almasının akabinde platformda önemli değişiklikler yapmayı da ihmal etmedi.
Halen platformda değişiklik yapmaya devam eden Elon Musk, bugün kıymetli bir adım daha attı. Geçtiğimiz hafta Tweetbot, Twitterrific, Birdie, Echofon ve daha pek çok üçüncü parti Twitter uygulamasında çeşitli meseleler ortaya çıktı, o denli ki bu servislere erişim kesildi. Başta Twitter API’ında değişiklik yapılmasından kaynaklanan bir sorun olduğu düşünülüyor. Kelam konusu bu problemlere çok uzun müddet tahlil bulunmadı, bu nedenle Twitter’ın API merkezli değişikliği kasıtlı bir halde yapmış olabileceği akıllara geldi. Bunu düşünen pek çok kişi ise daha sonrasında haklı çıktı. Geçtiğimiz günler içerisinde The Information tarafından görülen Slack görüşmelerinde yapılan konuşmalara nazaran üçüncü parti uygulamaları engellemek için kasıtlı bir süreç yapıldı. Kelam konusu bu mevzu artık Twitter tarafından onaylandı ve dün gece geç saatlerde ise resmi kural değişikliği açıklandı. Bu yeni değişiklik ile bir arada firma artık hiç bir üçüncü parti uygulamaya dayanak vermiyor olacak. Tüm kullanıcılar, resmi ana uygulamayı kullanmayı tercih etmesi gerekiyor. Kelam konusu bu değişiklik elbette ki uygulamayı geliştiren bireyler ve kullanan şahıslar tarafından pek de beğenilen karşılanmadı. Şirket geliştiricilere şu bilgiyi aktarıyor;
Lisanslı Gereçleri, Twitter uygulamalarına misal bir hizmet oluşturmak yahut oluşturmaya çalışmak için kullanmayacak ve oburlarının kullanmasına müsaade vermeyeceksiniz.”
Yakın bir vakit evvel platform ile ilgili sıradışı bir haber daha gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylar içerisinde CEO Elon Musk, bir duyuru yaparak yıllardır hesabına giriş yapmayan ve tweet atmayan 1,5 milyar platform kullanıcısının hesaplarını silmeye başlayacağını belirtti. O denli ki CEO Musk, kullanılmayan hesapların kullanıcı isimlerini boşa çıkarmaya başlayacaklarını duyurdu. The New York Times’da çıkan bir habere nazaran şirket, gelirlerini artırmak için farklı yollar denerken, artık de boşa çıkan kullanıcı isimlerini satmayı planlıyor. Haberin içeriğine nazaran Twitter’da boşa çıkan kullanıcı isimleri için teklif verebilecek online açık artırmalar yapılabilir ve hususla ilgili de çalışmalar yapıldığı bildirildi. Bu mevzuyla ilgili şimdi resmi açıklama gelmedi.
Kaynak: İndir