Suudi Arabistan’ın Devasa Eğlence Parkı Qiddiya

Ülkesinin ekonomisinin petrole bağımlılığını azaltmaya kararlı olan Suudi Arabistan mega projeden mega projeye koşuyor. Bu içerikte devasa eğlence parkı Qiddiya’dan bahsedeceğiz.

Qiddiya, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 projesinin, 40 milyar dolarlık bütçesiyle, en büyük ve en önemli parçalarından biri olarak dikkat çekiyor.

Suudi Arabistan’ın, geleceğe doğru attığı dev adımlardan biri olan bu proje, çölün ortasında, âdeta bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran devasa bir eğlence parkı.

Qiddiya, 334 kilometrekarelik bir alana sahip devasa bir eğlence merkezi olacak!

qiddiya

Tamamlandığında dünya çapında bir eğlence ve kültür merkezi olmayı hedefleyen bu proje, adrenalin tutkunları için yüksek hızlı hız trenleri, su parkları, spor kompleksleri ve hatta safari turları gibi birçok farklı aktiviteyi bir araya getirmeyi planlıyor.

Bunların yanı sıra, sanatsal ve kültürel etkinliklerin de merkezi olmayı planlayan Qiddiya, her yaştan ziyaretçiye hitap etmeyi amaçlıyor.

Yaklaşık 8 milyar dolarlık bir bütçeye sahip olduğu belirtilen bu projenin turizmi canlandıracak önemli noktalardan biri olması amaçlanıyor.

Qiddiya’daki teknolojik altyapı da projenin dikkat çekici noktalarından!

qiddiya

Bu eğlence parkında kullanılacak ileri teknolojiler sayesinde ziyaretçilerin, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri yaşayabileceği belirtiliyor.

Özellikle, sanal gerçeklik temalı hız trenleri ve interaktif oyunların, ziyaretçileri başka bir dünyaya taşıyacağı söyleniyor.

Ayrıca, yapay zekâ destekli rehberler ve kişiselleştirilmiş ziyaretçi deneyimi gibi yenilikçi uygulamalar da Qiddiya’yı geleceğin eğlence parkı hâline getiriyor.

Gelişmiş simülasyon teknolojileri ve etkileşimli ekranların bulunacağı belirtilen Qiddiya’nın ziyaretçilere sıra dışı bir deneyim sunmayı vadettiği görünüyor.

Özetle Qiddiya, Suudi Arabistan’ın ülkenin ekonomisini petrol dışı kaynaklara yönlendirme çabaları çerçevesinde yapılan projeleri kapsamında en eğlenceli olanlardan biri olacakmış gibi görünüyor.

İlginç yapılarla ilgili ilginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Suudi Arabistan’ın 400 Metrelik Gösterişli Bir Küp Şeklinde Tasarladığı Mega Projesi: The Cube (Okuyunca Tek Sebebinin Gösteriş Olmadığını Göreceksiniz!)

Mimarların ”En Uzun Bina Benimki” Diyebilmek İçin Girdikleri Kıyasıya Rekabet: Chrysler Binası’nın Yükseklik Yarışı

Afrika’nın İlginç Gökdelen Projesi: Kendi Kendine Yetebilen Ekolojik Gökdelen The Tower Of Life

Maliyeti 2 Milyar Doları Bulan Dünyanın En Pahalı NBA Arenası Intuit Dome: Stadyum mu Yoksa Uzay Üssü mü?

İngiltere Gizli Servisi MI6 Binasının James Bond Filmlerini Aratmayan Hikâyesi (Kabak Gibi Meydanda Olan Binayı Gizlemişler!)

Çin’de Yer Alan, Terk Edilmiş Bir Taş Ocağının İçine İnşa Edilmiş İlginç Otel: InterContinental Shanghai Wonderland

Suudi Arabistan’ın 170 Kilometre Uzunluğunda Bir Çizgi Şeklinde Tasarladığı Dev Şehir: The Line

Suudi Arabistan’ın Hayır mı Şer mi Olduğu Tartışmalı Olan Mega Projesi: Oxagon (Süveyş Kanalı’ndaki Ticareti Kötü Etkileyebilir!)

Güney Afrika’nın “Beyaz Elitleri” İçin Tasarlansa da Daha Sonra Suç Dünyasının Çöplüğüne Dönüşen Ponte Tower’ın İlginç Hikâyesi

Japonya’nın 1.000.000 Kişiyi Barındıracak Mega Projesi: Shimizu Mega-Şehir Piramidi

Dünyanın En Tehlikeli Oteli: Frying Pan Tower (Okuyunca Neden Bu Kadar Tehlikeli Denildiğine Hak Vereceksiniz!)

Bir Hata Sonucunda Gökdelenlerle Dolan New York’taki Flatiron Binasının Sıra Dışı Hikâyesini Okuyunca Çok Şaşıracaksınız!

Başa dön tuşu