Teleperformance, 2019 ilk yarı büyüme rakamlarını açıkladı

Şirket, 2019’un birinci altı ayında 2018 yılının tıpkı devrine nazaran yüzde 10,4 artış ile 2,564 milyon avro ciro elde etti. Şirketin 2019 birinci yarı FAVÖK oranı ise 2018 yılının birebir devrine nazaran yüzde 56,7 artarak yaklaşık 505 milyon avroya ulaştı. Teleperformance’ın net kârı, yüzde 18’lik bir artışla 145 milyon avro olarak gerçekleşti.

Teleperformance, 2019 birinci yarı büyüme sayılarını açıkladı

Çok kanallı dışkaynak müşteri tecrübesi idaresinde dünya başkanı Teleperformance, 2019’un birinci altı ayında yüzde 10,4’lük bir büyüme kaydettiğini açıkladı. Değişen kur oranlarının ve konsolide edilen yeni operasyonların olumlu tesiriyle bu sayı yüzde 23,9 olarak kaydedildi.

Teleperformance’ın bu artışı, bilhassa yılın birinci yarısında Temel Hizmetler (Core Services) ile Dijital Entegre İş Çözümleri’nde (DIBS) elde edilen muvaffakiyetten ve Özelleştirilmiş Hizmetler (Specialized Services) segmentinde tatmin edici bir düzeye ulaşan büyüme oranlarından kaynaklandı. Şirket birebir vakitte 2019’un birinci altı ayında 12 bin 600 yeni iş istasyonunu faaliyete geçirerek dünya çapında genişlemeye devam etti.

Yılın birinci üç ayındaki dinamik büyümenin ikinci çeyrekte sürat kazandığını söyleyen Teleperformance Group İdare Heyeti Lideri ve Küresel CEO’su Daniel Julien, “Sağlıklı öngörülerimiz ışığında belirlediğimiz genişleme stratejimiz ve hizmetlerimizi yaygınlaştırmaya dönük çalışmalarımız, 2019’un birinci yarısında bize bu başarıyı getirdi. Bilhassa Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika (CEMEA), İbero-Latam ve Kuzey Amerika bölgelerinde yüksek ciro oranları elde ettik. Müşterilerimizin değişen gereksinimleri doğrultusunda sunduğumuz dijital dönüşümde öncü hizmetler ise, dünya çapında bizi farklılaştıran öge oldu” dedi.

Türkiye CEMEA’da en yüksek ciro elde eden beş ülkeden biri

2019’un birinci yarısında Teleperformance Group olarak bölgesel bazda da güçlü bir performans ortaya koyduklarını söyleyen Teleperformance Türkiye CFO’su Emre Gül, “Türkiye’nin de dahil olduğu CEMEA Bölgesi, 2019’un birinci yarısında yüzde 14,5’lik bir ciro artışı ve 519 milyon avroya ulaşan ciroyla Teleperformance’ın en fazla büyüme kaydettiği yerlerden bir oldu” dedi.

Bu başarıyı, farklı dallarda faaliyet gösteren ve bölge bazında liderliği elinde bulunduran çok uluslu şirketlerin Telepeformance’ı tercih etmesine bağlayan Gül, bölgesel büyüme bilgileriyle ilgili şunları söyledi: “Lider müşterilerimiz ve uzman gruplarımız sayesinde CEMEA’da epeyce yüksek bir satış performansı gerçekleştirdik. Bilhassa internet, online cümbüş, internet perakendeciliği ve kamu hizmetleri alanlarında muvaffakiyet elde ettik. Otomotiv, ulaşım ve lojistik pazarlarında da somut kazanımlar kaydettik.

Ülke bazında yapılan değerlendirmede ise Teleperformance Türkiye, 2019’un birinci yarısındaki ciro performansıyla, bölgesel bazda büyümeye en fazla katkı sağlayan ülkelerden biri oldu.”

“2019 maksatlarını büyütüyoruz”

Teleperformance Group İdare Konseyi Lideri ve Küresel CEO’su Daniel Julien, 2019’a dair umutlu olduklarını lisana getirerek şunları söyledi: “Nakit akışı hareketlerimizde görülen yüzde 10,3’lük sağlıklı bir artışla birlikte tüm bu dataları değerlendirdik. Hasebiyle 2019 için tayin ettiğimiz amaçları aşabileceğimizi öngörüyoruz. Teleperformance Group olarak 2019 sonunda en az yüzde 8,5’lik bir ciro artışı bekliyoruz. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) oranlarında da 20 bps artış öngörüyoruz.

2019 boyunca inovasyon ve dijitalleşmeyi ana odağımıza alırken etkileşim ile insani dokunuş ortasındaki bağı da güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu sayede, dünya çapındaki 350 davet merkezinde vazife yapan 300 bin kişilik profesyonel takımımızla müşterilerimize ve paydaşlarımıza olan bağlılığımızı ve sorumluluğumuzu geleceğe taşımaya devam edeceğiz.”

Başa dön tuşu