iPhone 15, iPhone 14’ten daha uzun pil ömrü sunabilir

Yaklaşan iPhone 15 serisini çok duyuyoruz. Kısa bir mühlet evvel Apple’ın yeni telefonları çok daha ucuz bir fiyata sunmayı düşündüğü aktarılmıştı ve artık yeni bir rapor, iPhone 15 modelinin pil ömrü hakkında daha fazla detay ortaya koyuyor. Şimdiye kadarki kimi raporlar, bu telefonun bu yılki modelden beklediğimiz birtakım büyük değişiklikler alacağını öne sürdü.

iPhone 15’in Apple’ın yeni A17 yonga seti ile geleceği söyleniyor ki bu biraz şaşırtan görünüyor. Bu yıl şirket, daha eski bir amiral gemisi çipine sahip standart modeli ve yeni bir SoC’ye sahip Pro modellerini duyurdu. Hasebiyle Apple’ın yeni bir model için stratejisini yine değiştireceğine inanmak biraz güç. Şayet durum sahiden böyleyse bunun sebebi iPhone 14 serisi için aldığı geri dönüşler olabilir.

Standart sürüm, iPhone 13 ile neredeyse tıpkı ve gözden geçirenlerin birçok, kullanıcılara eskisini satın almalarını tavsiye etti zira birebir aygıtı fazladan 10.000 Rs ödeyerek satın almanın bir manası yok. Apple, en son modele sahip yeni bir yonga seti sunsaydı, bu biraz fark yaratırdı. Yani şirketin iPhone 15 modeli için yeni bir çip kullanmayı düşünmesinin nedeni bu olabilir.

iPhone 15 dizaynında değişikliğe gidilebilir

iPhone 15 serisinde,Neden Pil ömrü daha uzun ?

Üstelik gelecek sürümün, yeni çip nedeniyle iPhone 13 serisine kıyasla daha uzun pil ömrü sunacağı söyleniyor. TSMC Lideri Mark Liu, Bloomberg’e şirketin 3nm sürecinin (Apple’ın A17 yongası için kullanılacak) 5nm yongalarından daha güzel performans sunacağını söyledi. Yeni yongaların yüzde 35 daha az güç tükettiği söyleniyor, bu da iPhone 15 modelinin kullanıcılara daha uzun pil ömrü sunabileceği manasına geliyor.

Kaynak: İndir

Başa dön tuşu