Her şey, 2019 yılının Mart ayında başladı, Huawei’nin tüketici iş kısmının CEO’su Yu Chengdong AKA Richard Yu, Huawei ve ABD ortasındaki tansiyonu takiben Android yahut Windows sistemlerini kullanamama ihtimaline karşı, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için kendi işletim sistemlerini geliştireceklerini açıklamıştı.
Huawei Hongmeng OS hakkında merak edilen her şey!
Mayıs ayı ortalarında, ABD lideri Donald Trump ulusal acil durumu duyurdu ve Çin telekom devi için ABD firmalarına yeni eserler almasını yahut satmasını yasaklayan ticari kısıtlamalar getirdi. Bir ABD firması olarak Google, Android servislerini de Huawei aygıtlarından çekeceğini duyurdu geçtiğimiz hafta.
Yaşanan bu sıkıntıların akabinde şirketin yaklaşmakta olan işletim sisteminin Hongmeng ismi altında geliştirildiğini ve 2012 yılından bu yana aktif bir gelişim içinde olduğunu öğrendik.
Huawei bu işletim sistemini aygıtlarında dahili süreç boyunca test ediyordu, fakat firma geliştirmenin katiyen Hongmeng olarak adlandırılacağını açıkça söylemedi lakin bunun işletim sistemi ile ilgili bir şeyler olduğunu doğruladı.
Ardından ortaya çıkan ayrıntılar dahilinde Huawei’nin işletim sisteminin Linux’a dayandığını ve Hongmeng isminin Çin mitolojisiyle ilgili olduğunu ortaya koydu. Ayrıca bu işletim sistemi akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar da dahil olmak üzere birden fazla platform için üniversal bir işletim sistemi olarak kullanılabilecek.
Huawei’nin tüketici şirketi CEO’su Yu Chengdong’a nazaran, Huawei’nin kendini geliştirebilen birinci işletim sistemi yakında piyasaya sürülecek ve en erken ve en geç gelecek yıl bahar aylarında bizlerin beğenisine sunulacak. Yeni Huawei OS, tüm Huawei telefonları, tabletler, TV ve giyilebilir aygıtlar ile uyumlu olacak.
Bu sistem bilhassa tüm Huawei aygıtlarına sıçrayacağı için firma ismine hoş bir inşa oluşturacak. Tüm denetim tek bir merkezde olacak diyebiliriz. Eh haliyle bu da kullanıcıların işine yarayacak.
Güncellemeler için direkt birinci parti firma devreye girebilecek. Her şey daha süratli ve sistemli bir formda işleyecek. Ayrıyeten işletim sisteminin tüm Android uygulamalarını destekleyeceğini ve uygulama mağazası olarak “Aptoide” ile geleceğini de belirtmeden geçmeyelim.
Portekiz yerelli şirket, ambargo durumunda da yasaklardan etkilenmeyecek. Pekala ya siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Huawei’nin bağımsız bir formda artık işlerini yönetecek olması sizce nasıl tesirler doğuracaktır? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlere aktarmayı unutmayın.