115 farklı ülkeden 2 bin 900’ün üzerinde iş ortağı ortasından yapılan kıymetlendirme sonrasında verilen ödüllerde Türkiye’den Obase “Yılın Perakende İş Ortağı”, Motiwe “Yılın Ülke İş Ortağı” ve Makronet “Yılın SAM (Yazılım Envanter Yönetimi) İş Ortağı” mükafatlarını aldı.
Microsoft Yılın İş Ortağı ödüllerinde 3 Türk şirket ödül aldı
Bilişim teknolojileri konusunda dünyaca ünlü kanaat liderleri ve vizyon sahiplerinin katıldığı Microsoft’un en büyük iş ortağı aktifliği Microsoft Inspire, Las Vegas’ta gerçekleşti. Aktiflikte Microsoft’un dünyadaki başarılı ve yenilikçi iş ortakları mükafatlarını alırken verilen mükafatlar ortasında 3 Türk şirket de yer aldı.
Obase, Microsoft’un akıllı bulut platformu Azure üzerinden hayata geçirdiği akıllı envanter idare sistemi Replenishment ile 2019 Microsoft Yılın Küresel Perakende İş Ortağı Ödülü’nü aldı. Şirketlerin ERP sistemleriyle entegre olan yazılım, senaryo bazlı interaktif panolarla tedarik zinciri yöneticilerinin sistem parametrelerinde gerçek kararlar vermesine yardımcı oluyor. Güçlü bir data analitiğiyle raflardaki eserlerin bulunabilirliğini de artıran tahlil, 5 binin üzerinde mağazada fazladan stokların yüzde 30 düşürülmesini sağlarken, stok müddetini de yüzde 10 oranında kısaltarak çabuk bozulan eser atıklarını yüzde 34 azalttı.
Dünya genelinde binlerce yazılım envanter idaresinde uzman iş ortağı ve bu mükafata başvuran 50 aday iş ortağı ortasında birinci olarak seçilen Makronet, geliştirdiği SAMClick isimli IP tahlili ile Yılın Küresel Yazılım Envanter İdaresi İş Ortağı seçildi. Microsoft Bulut teknolojileri ile müşterilerine maliyet avantajı, esneklik ve sürat kazandıran Makronet, SAMClick ile kurum içinde kullanılan tüm yazılım envanterini çıkartmak, lisanslı ve lisanssız yazılımları belirlemek, kullanılmayan ya da ziyanlı yazılımları tespit etmek, siber güvenlik raporu oluşturmak, lisans optimizasyonu sağlayacak bulut tahlil tekliflerini öğrenmek ve ilgili raporlara ulaşmak üzere tahlilleri bir ortada sunuyor.
“Yılın Ülke İş Ortağı” ödülünün sahibi olan Motiwe ise, Türkiye ve tüm dünyadaki müşterileri için yeni jenerasyon görüntü tahlilleri geliştiriyor. Finans, Sıhhat ve Medya başta olmak üzere birçok daldaki farklı görüntü gereksinimlerine görüntü akışı uygulamalarıyla karşılık veren Motiwe, bulut ve yapay zekâ takviyesiyle yaratıcı tahliller sunuyor. Motiwe’nin Cloudtivi ve Cognitiwe uygulamalarıyla örneğin, banka çalışanlarına uzaktan dijital eğitim programları sunmak; hastanelerdeki hekimlere, asistan ya da tıp öğrencilerine canlı ameliyat yayını sağlamak; farklı dallarda müşteri ortamlarında kurulan görüntü kameralarla objeleri algılamak ve karşılaştırmak; madenlerde, fabrikalarda, inşaatlarda işyeri güvenliği senaryolarını sunmak üzere yenilikçi hizmetler mümkün ve erişilebilir hale geliyor.