2023 Yılı Oyun Sektörünü Nasıl Şekillendirecek

2023 yılına geri sayım başladı. Pekala oyun bölümünü 2023 yılında neler bekliyor? İşte oyun bölümü için 2023 öngörüleri!

Gelişen teknolojinin tesirleri tüm bölümlere yansıyor, bunlardan birisi de elbet oyun kesimi. Teknolojinin gelişmesiyle orantılı olarak oyun dalı de her geçen yıl gelişiyor ve büyüyor. Evvelden muhakkak kümelere hitap eden oyun bölümü artık daha geniş kümelere hitap eden çok çeşitli oyunlarla 7’den 70’e herkesin kendine nazaran bir oyun bulmasına imkan sağlıyor ve neredeyse her insan tarafından oynanıyor.

Günümüzde dünya çapında milyonlarca dolarlık bir pazara sahip olan bu kesimin 2023 yılında da büyümesi ve gelişmesi devam edecek.Bu büyüme ve gelişme oyunlara olduğu üzere yardımcı araçlardan olan oyun konsollarına da yansıyor. İşte 2023 yılı için oyun dalında beklenen gelişmeler!

Bulut Oyun Pazarı Popülerliğini Artıracak

İnternet suratlarındaki artışla bir arada oyun bölümü istikametini bulut oyun pazarına yanlışsız çevirmeye başladı. Kullanıcının tek tıkla oyuna girmesini sağlayan ve görüntü oyunlarını direkt uzak sunucular üzerinden çalıştıran sunucular en çok da güzel bir sisteme sahip olmayan oyuncuların gözdesi olmakta. Artan kullanıcı sayısı bulut tabanlı oyunların oyun kesiminde ilerleyen yıllarda popülerliğinin artacağını dayanaklar nitelikte.

Mobil Oyun Pazarı Büyüyecek

Mobil oyun pazarı hem konsol oyunlarını hem de bilgisayar oyunlarını geride bırakarak tepeye yerleşmiş durumda. Taşınabilir oyunları bu derece tanınan yapan herkesin telefonlarından çok kolay bir halde taşınabilir oyunlara erişiyor olması. İlerleyen yıllarda da bu pazarın gelişmeye devam edeceği çok net görülüyor.

Kripto Paralar Oyun Dalına de Dâhil Olacak

Gelişen teknoloji kağıt paraları her alanda rafa kaldırıyor ve kripto paralar pek çok alana dahil oduğu üzere oyun kesimine de dahil olmaktadır. Gelecek yıllarda oyun kesiminde de yeni ödeme usulleri olarak ve oyun içi alışverişler de kripto paraların büyük ölçüde yer alacağı öngörülüyor.

Donanım ve Tasarım Birbiriyle Yarışacak

Oyun dalında azamî performans her saniyenin pahalı olmasından ötürü çok değerli. Bunun için doğal ki yeni kuşak donanımların kullanılması gerekiyor. Gelişen teknolojiye ayak uyduran oyunlar en yeni donanımlara muhtaçlık duyuyor buda oyun bilgisayarlarına olan muhtaçlığı gösteriyor lakin oyuncular bir oyun bilgisayarından yalnızca yüksek performans beklemiyor. Oyuncular yeni kuşak donanımlara sahip bu bilgisayarların dizaynına da ziyadesiyle değer veriyor. Yeni jenerasyon donanımlara sahip, konforun şık dizaynlarla bütünleştiği bilgisayarlar kullanıcıları cezbediyor. İlerleyen yıllarda da performansın şıklıkla olan yarışına şahit olacağa benziyor..

Kaynak: İndir

Başa dön tuşu