Xiaomi Mini PC resmi olarak tanıtıldı

Xiaomi, avuç içi büyüklüğündeki küçük bilgisayar sanayisine giren birinci modeli olan Küçük PC’yi tanıttı. Bu bilgisayar, bilhassa günlük misyonlar için uygun fiyatlı donanım sunacak.

Son yıllarda piyasaya çıkan dizüstü bilgisayarları ile isminden kelam ettiren Xiaomi, bugün kendi birinci yeni bilgisayarını tanıttı. Xiaomi’nin yeni PC’si “Xiaomi Küçük PC” ve Apple’ın Mac küçük ile rekabet etmesi amaçlanıyor.

Avuç içi büyüklüğünde bir koruma içinde yer alan Xiaomi Küçük PC, küçük lakin çok güçlü bir donanım modülüyle donatılmıştır. Xiaomi’nin hesap makinesine daha yakından bakalım.

Xiaomi Küçük PC neler sunuyor?

Xiaomi Küçük PC, Intel’in 12. Jenerasyon Core i5-1240P işlemcisi tarafından desteklenmektedir. Bu işlemci 12 çekirdeğe ve 16 iş parçacığına sahip ve Turbo ile 4.4 GHz sürate ulaşabiliyor. Bilgisayarın grafik işlemcisi de tıpkı işlemciye entegre edilmiş bir Intel Iris Xe’den oluşuyor.

Bu suram, grafik gücü gerektirmeyen vazifeler için ziyadesiyle kâfi fakat Xiaomi, bu güce muhtaçlık duyanlar için de bir tahlil sunuyor. Kullanıcılar gereksinim duyduklarında harici grafik kartlarını ve sabit disk depolama ünitelerini bilgisayarlarına bağlayabilirler.

Bilgisayarın dahili RAM ve depolama alanında 32 GB’a kadar DDR4 RAM ve 4 TB’a kadar PCIe 4.0 SSD takviyesi bizleri karşılıyor. Tüm bu donanım tarafından üretilen ısı, 4.600 rpm’lik büyük bir fan ile küçük kasanın dışına itilir. Xiaomi Küçük PC ayrıyeten iki adet HDMI 2.1, üç adet USB 3.2, bir adet USB 2.0 ve bir adet 3,5 mm jak girişine sahiptir. Ayrıyeten bilgisayar, Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi 6 teknolojisi sunuyor.

Xiaomi Küçük PC ne kadar?

iaomi Küçük PC, Mac mini’nin hakim olmaya devam ettiği bir alanda çok rekabetçi bir fiyatla piyasaya sürülecek. Bu bilgisayarın fiyatları, belleksiz model için 2.999 RMB’den (yaklaşık 8.000 TL) başlıyor.

Bu ortada, depolama üniteli modeller 512 GB SSD ile sunuluyor ve fiyatlar 3.999 yuan’dan (yaklaşık 10.680 yuan) başlıyor. Xiaomi Küçük PC bellek modeli Çin’de satılmaktadır. Bu ortada bilgisayarın Çin dışındaki hangi ülkelere satılacağı şimdi açıklanmadı.

Peki Apple’ın Mac Mini’si ile rekabet edebilir mi?

Xiaomi Küçük PC depolama modelinin başlangıç ​​fiyatı, Mac mini’nin başlangıç ​​fiyatından yaklaşık olarak daha ucuz. Bu düşük fiyatın elbette bir sebebi var. Ne yazık ki, bilgisayarın işlemcisi ve grafik ünitesi Apple’ın Mac mini’sindeki M1 ile uzunluk ölçüşemez. Bu nedenle bilgisayar, performans açısından Mac mini’ye yetişemez.

Tabii burada seçim size kalmış. Küçük bilgisayara sahip olmak isteyen bir kullanıcı öncelikle bilgisayarı ne emelle kullanacağına karar vermelidir. Bilgisayar, çok fazla bilgi işlem/grafik gücü gerektirmeyen vazifeler için kullanıldığında, Xiaomi’nin bilgisayarları pek uygun çalışıyor.

Kaynak: İndir

Başa dön tuşu