Türk Telekom’dan Ağrı’ya güneş enerjili baz istasyonu

Türk Telekom, bu uygulamayla Türkiye’nin güç kaynaklarının verimli kullanılmasına ve yenilenebilir gücün yaygınlaştırılmasına katma bedel sağlarken bölgedeki köylerin irtibat kalitesini yükseltti.

Türk Telekom’dan Ağrı’ya güneş güçlü baz istasyonu

Türk Telekom, güneş güçlü sistemlere yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Ağrı’da ‘Güneş Güç Sistemi’ (GES) ile çalışan baz istasyonunu devreye alarak etraf hassaslığı konusunda Türkiye’ye örnek olacak değerli bir uygulamayı hayata geçirdi. Güç verimliliğiyle ilgili farkındalığı artırmayı ve güçte dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlamayı hedefleyen Türk Telekom, Erzurum Bölge Müdürlüğü hizmet alanında yer alan Ağrı ili Taşlıcay ilçesi Güneysöğüt Mahallesi’ndeki meralık alana GES ile çalışan baz istasyonu kurdu. Türk Telekom, 50 metre yüksekliğe sahip ve 7 köye hizmet veren güneş gücü ile çalışan baz istasyonu sayesinde bölgedeki köylerin bağlantı kalitesini artırdı.

Diğer yandan, güçlü kış koşullarının yaşandığı bölgede taşınabilir hizmetlerdeki kesintilerin önüne geçilmesi hedeflenerek 100 metrekarelik bir alan üzerine kurulan GES ile 20 saatlik yedekleme müddetine ulaşıldı.

1.700 lokasyona güneş güç sistemleri kuruldu

Türk Telekom; yeni kuşak irtibat teknolojilerinin güçte, tarımda, endüstride, ulaşımda, sıhhatte, bina ve kentlerde kullanımını yaygınlaştırarak en yüksek seviyede kaynak tasarrufu sağlamak ve sürdürülebilir topluma hizmet etmek hedefiyle çalışmalarını yürütüyor. Karbon emisyonunu sistematik olarak azaltıp güç verimliliği konusundaki yatırımlarına ve optimizasyon çalışmalarına aralıksız devam eden Türk Telekom, toplam 1.700 lokasyona güneş güç sistemleri kurdu. Türk Telekom’un son olarak Ağrı’da kullanıma aldığı baz istasyonunda da GES kullanıldı. Bu baz istasyonunda 48 adet güneş paneli ile 295 W güce ulaşıldı. Türkiye genelinde yenilenebilir güç sistemlerinin toplam şurası gücü 2,3 MW olan Türk Telekom, bu projelerle, pak ve ulusal güce katkı sunmayı ve Türkiye’deki başka uygun lokasyonlarında da emsal GES uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Başa dön tuşu