Türkiye turizm sektörü influencer ve video marketinge yöneldi

Türkiye turizm dalı yeni pazarlama stratejileri ve trendlerini takip ediyor. İnfluencer ve görüntü marketing ile bölümde değerli muvaffakiyetler elde eden temsilciler, meyyit dönemin canlandığını söz etti.

Türkiye’deki turizm dalının canlanması ismine yeni çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda trend pazarlama stratejilerini uygulayan şirketler, aldıkları dönüşler ile hayli aktif sonuçlar alıyor. Bu alanda şirketlerle çalışmalar yapan Digital Exchange’in turizm grubu şirketlerin turizm satışlarında sıhhat, kültür ve dinlenme üzere farklı konseptleri sunmasını ve influencer, görüntü pazarlama ile aktif sonuçlara ulaşmasını sağlıyor. Bahisle ilgili açıklamalarda bulunan Digital Exchange CEO’su Emrah Pamuk ise “Birebir marketing yaparak Türkiye turizmini canlı tutuyoruz” dedi.

Turizm bölümünde gayeler yükseldi

2021 yılında pandemi tesirleri nedeniyle turizm aktiflikleri düşüşe geçmişti. Lakin 2022’de yüzde 54 oranında artış yakalandı ve turist sayısı 21 milyona yükseldi. Yıl sonuna yönelik amaçlar de güncellendi. Çünkü 2022 yılı sonun kadar 50 milyon turist ve 44 milyar dolarlık bir turizm gelirinin elde edilmesi bekleniyor. Yeni pazarlama çalışmaları ise daldaki aktifliği arttırmayı başardı. Destinasyon, konsept ve amaç ülke bazında yapılan çalışmalar kesimde olumlu dönüşler sağlıyor. Bu hususta turizm şirketlerinin tercih ettiği Digital Exchange takımı farklı çalışmalar ile çıkarlı bir pazarlama stratejisi sunuyor. “Türk turizm şirketleri yazın deniz-güneş-kum ve kültür tatili yapmak isteyen turistleri ağırlamaya dönük bir durumda yer alırken, kışın ise daha çok tıp kongrelerine mesken sahipliği yapma yolu seçiliyor. Böylelikle turizm, yılın 4 mevsimine yayılan bir manzara veriyor. Ama bu sene dünya ve Türkiye’deki ekonomik, askeri ve politik gelişmeler daha farklı. Avrupa’da meskeninde oturup doğalgaz faturası ödemek, Antalya, Bodrum, İzmir ve İstanbul’da 5 yıldızlı her şey dahil otellerde 20 günü aşan paketleri satın alarak tatil yapmaktan daha kıymetli. Ama Avrupalı turistin, yazın ziyaret ettiği Türkiye’yi kışın deniz seçeneğini göz gerisi ederek gelmesi noktasında cezbedici kampanyalara gereksinim var. Bilhassa Akdeniz kıyı şeridinin kışları ılık ve nispeten daha az yağışlı olduğunu gaye kitleye anlatmak için Influencer marketing yapmak gerekiyor. Hedeflenen kış turist kitlesi emeklilerden oluştuğu için, Avrupa’da ağır formda takip edilen ve 60 yaş üzerine hitap eden Influencer’lar ile etnik pazarlama tekniklerini kullanarak marketing yapacak turizm kümeleri, bundan kârlı çıkacaktır.” Denilerek duyurulan yeni devirler şirketlerin dalda nasıl bir planlama yapması gerektiğini de ortaya koyuyor.

Video marketing ile turizm pazarlama

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki farklı turizm fırsatları tanıtımda da fırsat yaratıyor. “Akdeniz’deki oteller kadar Bodrum başta olmak üzere büyük otel yatırımlarının yapıldığı Muğla ilinin tamamı, Aydın Kuşadası ve İzmir’in de kış turizminde başta Avrupa olmak üzere, hafta sonu tipleri ya da kısa tatiller için Ortadoğu ve BDT pazarı açısından uygun olduğunu vurgulamak lazım. Burada da yeniden görüntü marketing önplana çıkıyor. Bu coğrafyalarda YouTube izleme oranları epey yüksek. Markaların hakikat kitleye, hakikat bildirisi veren görüntü marketing ile yola çıkması kıymetli bir rezervasyon ve gelir elde edilmesini beraberinde getirecektir” diyen grup, şirketlerin yanlışsız pazarlama ile amaçlarına ulaşabileceğini tabir etti.

Kaynak: İndir

Başa dön tuşu