Sosyal ticarette sepet ortalaması 152 TL’yi aştı

Türkiye’de internet kullanımında geçen yıla oranla yaşanan yüzde 9.3 ‘lük artış toplumsal ticaretin de giderek yaygınlaştığını gösteriyor.

Sosyal ticarette sepet ortalaması 152 TL’yi aştı

Sepet ortalamasının 152 TL’yi aştığı toplumsal ticarette satış hacmi ise yüzde 59 arttı. Bilhassa ailelerin yeni okul yılı için alışverişlerini ağırlaştırdığı “Back to School” devrinde toplumsal medya kanalları üzerinden yapılan alışveriş oranında yüzde 38’lik bir artış yaşandı. Toplumsal medyadan Paymes ödeme linkiyle süreç yapan bayan kullanıcı oranı yüzde 59.3 olurken erkeklerin yüzde 40.7’si de alışveriş için toplumsal medya kanallarını tercih etti.

Sosyal medya üzerinden satışı yapılan en farklı eserler ortasında prefabrik konut, online tarot falı yer alırken; giysi, takı tasarımı, el imali oyuncak, ömür koçluğu, düğün aksesuar dizaynları, dijital ürün/yazılım üzere eserler de en çok satılan eserler olarak sıralanıyor. Türkiye’de Paymes üzerinden en çok satış yapılan 5 kent İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir olurken Türkiye genelinde 65 vilayetten Paymes linkiyle satış yapıldı. Paymes linki paylaşımında taşınabilir kullanım oranı yüzde 72 olarak hesaplanıyor. Paymes’in yüzyüze satış uygulaması web.paym.es’in kullanım oranı ciro bazlı yüzde 48 oldu. Web.paymes’teki bu artış Türkiye’de kullanıcıların taşınabilir posa yanlışsız süratli bir biçimde yönlendiğini gösteriyor. “Paymes’in yüzyüze satış uygulaması web.paym.es’in kullanım oranı ciro bazlı yüzde 48 oldu.

Kurumsal şirketler artık Paymes linkiyle ödeme alabilecek

Sosyal ticaretle ilgili değerli bilgiler paylaşan Paymes kurumsal şirketlerin kendilerine özel paneller oluşturarak QR kod ile ödeme alabildikleri, API özelliği ile pek çok platforma entegre edebildikleri ve link aracılığıyla ödeme süreci gerçekleştirebildikleri Kurumsal Paymes uygulamasını da kullanıma açtığını duyurdu. Paymes bu uygulama ile kurumların hem müşterileri hem de tedarikçileriyle gerçekleştirdikleri tahsilat süreçlerini 20 saniye üzere kısa bir müddette yapmalarını sağlıyor. Kurumsal şirketlere satın alma, satış ve kiralama üzere süreçlerde büyük bir sürat sunan Paymes; şirketlerin müşteri tecrübelerini güzelleştirerek rekabette bir adım öne çıkmalarına imkan sunuyor. Ödeme süreçlerinde suratın ve kolay tahlillerin müşteri taleplerinde başı çektiğinin altını çizen Paymes Kurucu Ortağı Sabrican Zaim: “Sosyal Ticaret’te bu sürat ve kolaylığı kişisel satıcılarımız için sunuyoruz yeni duyurduğumuz Kurumsal Paymes uygulamamızla da bu tecrübesi kurumlara yaşatmayı hedefliyoruz” diyor. Kurumsal Paymes şu an Türkiye’de emlak, turizm, mağazacılık üzere değerli kesimlerde faaliyet yürüten kurumsal şirketler tarafından tercih ediliyor.

Kurumsal Paymes’i kullanan şirketler; kendilerine özel kurgulanan panellere giriş yaptıktan sonra eser fotoğrafı ve fiyatı üzere bilgileri girerek 20 saniyede tahsilat linkini oluşturup SMS, WhatsApp, e-mail ve tüm toplumsal mecralardan karşı tarafla paylaşabiliyorlar. Müşteri ile yüzyüze olunan durumlarda ise “Yüzyüze Satış” sekmesini seçerek müşterilerinin cep telefonuna o müşteriye özel ödeme linkini SMS ile gönderebiliyorlar. Kurumsal Paymes’te bir başka ödeme alma formülü ise QR kod. Şirketler QR kodu indirip kasa vb. alanlara yapıştırabiliyorlar ekrandan fiyat ve eser ismi değiştikçe QR kodun da otomatik güncellendiği süreçlerde telefonla ödeme gerçekleştirilebiliyor. Müşteriler ise ödeme süreçlerini gönderilen tahsilat linki, yüzyüze ödeme linki yahut QR ile gerçekleştirebiliyorlar.

Kurumsal Paymes’te yer alan API özelliği ise website üzerinden ödeme almak isteyen şirketler için ülkü bir tahlil sunuyor. Paymes API entegrasyonu ile ödeme tahlilini süratlice websitesine entegre eden şirketler ek hiçbir geliştirme adımına muhtaçlık duyulmadan ödeme alabiliyorlar.

Başa dön tuşu